Kvällsandakt - Galatebrevet 6 (1)

God kväll bröder och systrar!

Hoppas ni också haft en välsignad dag med Kristus Jesus.

Följ med mig på vad Kristus visade under andakten ikväll.


"Bröder, om ni kommer på någon med att begå en överträdelse, då skall ni som är andliga människor i mildhet upprätta en sådan. Men se till att inte du också blir frestad. Bär varandras bördor, så uppfyller ni Kristi lag." - Gal 6:1-2

Vilken kraftfull undervisning! Här har vi praktiska exempel på hur vi som kristna skall förhålla oss till varandra. Om vi kommer på någon av våra bröder eller systrar i Kristus med att begå synder eller inte leva i harmoni med Guds ord, skall vi med mildhet upprätta en sådan. Vi är kallade att ta hand om varandra och bry oss om andras andliga välbefinnande. Men vi skall inte göra det genom stränga och ilskna ord, bara för att bevisa att någon annan har fel och jag rätt. Vi skall upprätta våra bröder och systrar med mildhet, precis som Jesus i kärlek vädjade till människor att sluta synda skall vi i kärlek upprätta och tillrättavisa varandra.

Vi är även kallade att bära varandras bördor. Det är inte meningen att våra syskon i Kristus skall behöva stå ensama i sina svårigheter och mmisslyckanden. Vi finns för att dela sorg, bedrövelse och svåra tider med vår nästa. På vilket bättre sätt kan vi visa Jesus kärlek till människor om inte genom att dela deras bördor och genuint söka deras väl? Jesus offrade sig för sin nästa, är vi redo att göra detsamma? Det borde vi vara. Det står till och med att vi genom att bära andras bördor uppfyller Kristi lag!

"Därför, allt vad ni vill att människorna skall göra er, det skall ni också göra dem. Detta är lagen och profeterna." - Matt 7:12

Låt oss alla visa kärlek och omtanke mot varandra. Så som Gud har älskat oss skall vi också älska varandra. Tillrättavisa syskon som syndar och gör fel men gör det i kärlek och bär deras bördor.

Min bön för kvällen är att Gud skall hjälpa oss vara ödmjuka och milda som Jesus. Att vår karaktär skall renas från allt som hör världen till så att vi kan stå fläckfria i kärlek till varandra på Herrens stora dag. Det är min bön att Gud skall ge oss styrkan att bära våra syskons bördor men även styrkan att lämmna allt till Herren och låta Honom böra det åt oss.

Guds välsigelse och nåd från Herren Jesus Kristus.

Amen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0