Morgonandakt - Filipperbrevet 4

God dag mina vänner.

Dagen andakt kommer från Filipperbrevet. Mycket djupa tankar och uppmaning som det är värt att begrunda under dagen. Jag vill dela med mig av ett fåtal verser som talade speciellt till mig. Hoppas att ni skall finna Herrens ord vara en lika underbar välsignelse i era liv som de var för mig.

"Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er. Låt alla människor se hur vänliga ni är. Herren är nära. Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus." - Fili 4:4-7

Ta er tid att fundera över vad det verkligen står här.

Gläd er i Herren! Om ni missade det, Gläd er i Herren! Budskapet är så viktigt att författaren måste upprepa sig. Och visst kan vi inte göra annat än att hålla med? Vi skall glädja oss i Herren! I Honom skall vi finna vår själs lycka och vårt hjärtas fröjd. Och vad skall vara resultatet av vår lycka? Eller snarare,  vad kommer bli resultatet? Människor runt omkring oss kommer se hur vänliga vi är! Det är inget radikalt i dessa tankar utan snarare är de så basala att vi ibland glömer det. Om vi gläds i Herren kommer vårt hjärta självklart svämma över i kärlek till välsignelse för vår nästa. Jag lovar er, sök glädje i Herren fullt ut och ni kommer bli förvandlade. Hela er omgivning kommer märka att det är något i ditt liv som skiljer er åt och ert vittnadne för Gud kan komma lika naturligt som morgon- och kvällsbön.

Sedan fortsätter ett av Bibelns underbaraste löften som ni bara måste kasta er på knä och göra anspråk på. Bekymra er inte för något, för ingenting alls! Lämna allt till Gud och låt Honom veta vad dina önskningar är genom åkallan och bön. Fadern vill veta vad du önskar, håll det inte inom dig, dela med dig i bön inför hela himlen och Guds tron. Men glöm inte att göra det i tacksägelse. Glöm inte att det är Skaparen som har givit dig allt det du har, kläderna på kroppen, tacket över huvudet, maten på bordet, frun eller mannen vid din sida och barnen i ditt hem, vännerna, jobbet, kroppen och dina pengar. Allt har du för att Han har tillåtit det att bli så. Och om du inget annat har, så har du i alla fall livet och den största gåvan av allt, Jesus Kristus nåd och rättfärdighet. När vi kommer inför Gud får vi aldrig glöma att göra det i tacksägelse.

Gör vi det kommer vi finna den outtömliga friden som inte kommer av världen utan som kommer av Jesus Kristus. En frid som överstiger allt förstånd. Känner vi den friden kommer vårt hjärta och tankar bli bevarade i Jesus Kristus.

Det är min uppriktiga bön att Gud skall hjälpa oss att glädjas i Honom och finna hela hjärtats fröjd i samvaron med Gud. Att vår glädje inte bara skall vara oss till välsignelse utan att den också skall smitta av sig till vår nästa och människorna i vår omgivning. Så att dem kan se vilken underbar Gud vi tjänar. Jag ber också att Herren skall hjälpa oss att lämna alla våra bekymmer, besvär och önskningar inför Honom i bön med tacksägelse för allt Han har gjort för oss. Så att vi kan ta del av guds frid, den frid som bevarar hjärta och tankar i Kristus Jesus.

Amen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0