Kvällsandakt - Ha föredrag med varandra...

Hälsad alla!

Sabbaten drar sig allt närmare och det skall bli skönt att äntligen få fylla på med nåd, förlåtelse och bermhärtighet.
Hoppas er vecka varit lika välsignad som min.

Hur viktigt är det inte att vi söker det som inte är av denna världen? Hur viktigt är det inte att vi ständigt söker det som är ovan där? Som kristen tror jag att mina intressen skall vara riktade mot himlen och min Gud som bor där. Allt för ofta kan vi som erkänner oss tillhöra Jesus Kristus låta våra tankar vandra bort från Gud och vi blir mer och mer koncentrerade på de värdsliga och alla uppgifter som ligger framför oss i vardagen. Inte är det fel att vara medveten om sina uppgifter och känna ett ansvar inför att uppfylla vad dom ålaggts en. Men om vi tappar fokus på vår Frälsare och försöker klara av vardagen i egen styrka kommer vi inte lyckas. Stress och oro kommer bli vår lott och mindre och mindre tid kommer vi ha för att tillbringa i bön och studie av Guds Ord. Lämmna allt tid Gud och låt Honom böra dina bördor, låt inte din stress och oro gå ut över din nästa och låt de inte störa dina dagliga andakter.

"Då ni alltså har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida. Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden." - Kol 3:1-2

När vi blir pånyttfödda i Kristus blir vi helt nya. Vi ger Herren total tillgång till vårt liv och vår person. Allt som Herren vill det vill vi och vi kan lägga bort det som förut var oss och ta på oss nya karaktärer i Kristis. Karaktärer som alltmer blir lik vår Frälsares.

Därför anstår det inte en som bekänner sig tillhöra Jesus att ljuga för sin nästa. Vi skall vara en avbild och reflektion av vår Gud. Det var de vi skapades till. Om vi då sjunker så lågt som till att ljuga för varandra framstår Gud i sämre dager för våra gärningars skull.

"Ljug inte på varandra. Ni har ju klätt av er den gamla människan med hennes gärningar och klätt er i den nya människan, som förnyas till rätt kunskap och blir en avbild av sin Skapare." - Kol 3:9-10

Men blir det så att vi som kristna inte kan vara eniga med varandra, i allt från tillbedjan, relationer och uppförande. Tala med varandra! Vi är skapade till sociala varelser. Vi måste åtminstånde lyssna på varandra och ge varandra en ärlig chans, inte bara sju gånger men sjuttio gånger sju gånger!

Gud vill gå till rätta med människan om den gjort fel mot Honom. Precis som Han vill att vi skall gå till rätta med varandra och tillsammans tala ut och diskutera om våra meningskiljaktigheter.

"Kom, låt oss gå till rätta med varandra, säger HERREN. Om era synder än är blodröda, skall de bli snövita, om de än är röda som scharlakan, skall de bli vita som ull." - Jes 1:18

Och så som Herren förlåter oss skall också vi förlåta andra. Vi kan inte låta humöret eller plötsliga svängningar i vår omgivning låta vårt beteende bli påverkat på ett sådant sätt att´vi syndar mot varandra och Gud, att vi tillåter oss att representera vår Fader på ett dåligt sätt!

Har vi konflikter och skillda meningar är det bön, överlåtelse, omvändelse från synd och Bibelstudie som kommer uppenbara för oss Guds väg. Tro mig, vi kan inte lita på vår egen vishet och kunskap och vilja när vi tar beslut, vi kan inte tillåta oss ta livsavgörande beslut på impuls. Speciellt inte om det är fler än bara oss själva inblandade.

"Ha fördrag med varandra och förlåt varandra, om någon har något att förebrå en annan. Såsom Herren har förlåtit er skall ni förlåta varandra. Över allt detta skall ni klä er i kärleken, som binder samman till en fullkomlig enhet." - Kol 3:13-14

Gud gillar inte konflikter. Han gillar inte när vi tillåter oss påverkas av stress, trötthet och känslor så att vi tar impulsiva beslut vi inte lagt fram inför Honom i uppriktig bön och Bibelstudie. Herren är en kärleksfull Gud som vill att Hans skapelse skall älska varandra och bete sig bra mot varandra. Min egen vilja skall inte styra i min relation med andra eller med Gud, Guds vilja och kärlek skall styra mina relationer.

Det är min bön att vi nu när Sabbaten närmar sig skall lämmna alla våra egna viljor till Gud. Att vi skall erkänna för Honom de handlingar och beslut som vi inte baserat på en klar uppenbarelse av Hans vilja. Att vi skall be om förlåtelse för de människor vi har sårat på grund av vårt misslyckande att representera Herrens kärlek så som Han vill det. Det är också min bön att Herren skall röra vid våra hjärtan och låta oss svämma över i kärlek till Honom och till vår nästa. Att vi skall ta kontakt med de personer vi vet att vi sårat genom impulsiva handlingar och beslut och att vi skall be dem om förlåtelse och starta om på ett sätt som Gud vill. Det är min bön att vi i fortsättningen alltid skall tänka oss för nogrant innan vi tar beslut och tar tid att lägga upp ämnet inför Honom i bön och Bibelstudie tillsammans med vår nästa.
Låt oss inte komma inför Gud utan att först ställt allt till rätta med vår broder eller syster.

Amen

Må Gud välsigna er alla och glad Sabbat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0